«Bare vær deg selv.» – Hva betyr det egentlig?

meeting”Bare vær deg selv.”

Vi har vel alle fått dette rådet av noen ved et eller annet tidspunkt i vårt liv, men hva betyr det egentlig?

For mange menn er dette et typisk råd man hører fra venninner, mødre, søstre eller andre kvinnelige birolleinnehavere i våre liv når man har spurt om hvordan man skal sjarmere ei jente. Den vanlige responsen gutta da gir er noe slikt som ”hvis det hadde funka å være meg selv, så hadde jeg vel for faen ikke vært singel!”

Men hva betyr det når ei jente ber deg om å være deg selv? Hva mener hun egentlig når hun sier det? Mener hun at du skal møte opp på date i din favorittjoggebukse, ubarbert fordi du ikke liker høveln og med ostepoppånde fordi du liker å spise ostepopp til lunsj? Nei.

Hun mener: Vær så snill og ikke lat som du er noe du ikke er.

Jeg blir frustrert og irritert når jeg ser gutter som prøver å imponere jenter ved å late som de er, har, eller gjør noe som ikke stemmer overens med virkeligheten.

De forteller at de driver med ekstremsport når sannheten er at de har hoppa i strikk en gang på sydenferie. De skryter av sine kulinariske egenskaper på kjøkkenet, når sannheten er at de stort sett definerer et herremåltid som to grandiosa og en cola. De skryter på seg egenskaper, personlighetstrekk og ferdigheter som de ikke har fordi de prøver å imponere, fordi de prøver være den fyren de tror jenta vil ha.

Hvor mange jenter der ute har ikke latt seg imponere over den verdensvante fyren som forteller om alle de rette egenskapene og alle de rette ferdighetene på de første datene. Så innleder de et forhold sammen, tiden går, og etter hvert som dagene, ukene og månedene glir forbi kommer sannheten sakte ut i dagens lys. Så slår de opp, og når de blir spurt om hva som skjedde så kan de bare si ”han var ikke den jeg trodde han var..”

Her er et lite tips til gutta, et tips som burde være overflødig, som burde være så banalt at det var unødvendig og si, men som dessverre ikke er det: Vær deg selv. Dette innebærer tre spesielt viktige punkter:

  1. Vis jenta hvem du virkelig er, ha dine egne meninger og stå for dem – jenter vil ikke ha nikkedukker og har respekt for menn som tør utfordre dem med sine egne meninger.
  2. Ikke vær redd for at hun skal se dine svakheter – jenter vet at den ufeilbarlige mann ikke finnes, og dessuten er det lite som er så morsomt som å la ei jente som er flink til noe lære deg hvordan det skal gjøres!
  3. Ikke skryt for mye av dine styrker – ingen liker noen som er forelska i seg selv.

Ei jente du er sammen med vil i de fleste tilfeller bli en av dine beste venner, så hvorfor ikke behandle henne som det fra starten av? Vis henne alle dine sider – sterke og svake, lyse og mørke, morsomme og rolige, og når du finner den jenta du passer sammen med vil du se at din mor og søster hadde rett; den beste måten å få de rette jentene på, er å være deg selv.

Ingen av mine nettkurs (foreløpig) er direkte rettet mot menn og med direkte fokus på dating, men kurset «The secrets of confidence and communication» vil hjelpe deg langt på vei om du ønsker å bli mer komfortabel med kvinner.

 

-Torkel-

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *