Babysteps – et skritt av gangen!

Husker for en stund tilbake at jeg spurte en venninne:

«Hvordan kan jeg bli flinkere med jenter?»

Ja, dere gjettet rett. Jeg fikk svaret: «Bare vær deg selv». Den triste sannheten er at jenter flest ikke har peiling på hvordan gutter man skal bli en mer sjarmerende person. Først og fremst må nettopp du være villig til å gjøre noe. Resultatene kommer ikke på løpende bånd. Du må være villig til å ofre tid og krefter, ta ett skritt av gangen og analysere hvilke forbedringsmuligheter du har. Nå som Spar skrev generelt om nyttårsforsetter forrige uke, skal jeg presisere hva jeg mener er en god fremgangsmåte for dere som starter med blanke ark.

Del 1: Snakk med alt og alle.
I den første delen er utfordringen min fra meg til deg til å begynne å snakke med folk over alt. Dette er noe vi har nevnt tidligere, men det kan faktisk ikke presiseres nok. Husker Hjerterknekt fortalte meg en historie under en helgeworkshop vi holdt for en liten stund tilbake om en eldre dame han kom i kontakt med under en innenlands flytur. «Reiser du hjem eller ut?», spurte han høflig, og VIPS hadde han en fantastisk samtale med noen som i utgangspunktet ikke er hans aldersgruppe. Flytiden fløy forbi, og alternativet var å sitte stille og gruble over livets mysterier på egenhånd.

Hvis du synes dette er vanskelig er pensjonister et veldig bra utgangspunkt. De har som regel veldig god tid, er både høflige og mer enn gjerne interessert i å slå av en prat! Se gjerne an situasjonen, men om du for eksempel enten står og venter på bussen sammen med noen, står i kø, er på treningssenteret eller bare tilfeldigvis går ved siden av hverandre er dette gode muligheter til å begynne.

«Men hva skal jeg si?» tenker nok mange. Svaret her er enkelt: Si det første som faller deg inn. «Heihei! Hvordan går det med deg da?» er for eksempel en ypperlig start. Et viktig poeng her er å smile naturlig. Godt humør smitter, og det er  menneskelig å smile tilbake hvis andre gjør det. Prøv deg frem, dette er ingen heksekunst! Utfordringen er bare å bli vandt til å snakke med mennesker over nårsomhelst, hvorsomhelst. På sikt vil du bli en mer åpen person, og det vil for deg være like naturlig å snakke til supermodellen som pensjonisten. Hvorfor? Rett og slett fordi du blir god til å kommunisere.

Øvelse:
Snakk med minst 5 nye mennesker hver dag, og prøv å dra samtalen så langt som mulig. Prøv også å legge merke til kroppspråket til den du prater med!

Del 2: Øyekontakt:
Dette ble nevnt i det første innlegget her på sjekkeskolen, men igjen: øyekontakt er undervurdert!

God øyekontakt er den beste måten å vise selvsikkerhet på, og er noe både gutter og jenter sliter mest med. Holder du øyekontakt lenger enn dem, vil du være den selvsikre I samtalen. Fokuser på øynene til den du prater med, ikke se rundt I luften eller ned I bakken. Ikke blunk unødvendig mye, men ikke stirr den andre personen ihjel heller. Den gylne middelvei er nøkkelordet, det skal være den mest naturlige tingen I verden.

For å bli god på dette, må du øveøveøve. Når du I dagliglivet skal et sted, gå aktivt inn for å søke øyekontakt og å holde den lenger enn den du møter. Dette blir en treningssak som du vil ha god nytte av på natterstid eller når du skal på date. Har dere lagt merke til at det er noe som heter den «pinlige stillheten»? En situasjon hvor begge ser i hver i sin retning i håp om å finne noe å starte en samtale med? Dette er noe veldig mange gjør feil. Stillheten burde heller nytes, og bruk den heller til å legge merke til detaljer ved henne, fordi dette er noe du også fint kan påpeke. Det er da et genuint kompliment, og det er en av mange faktorer som er med på å få jenta til å føle seg spesiell i dine øyne. Jenter ELSKER å føle seg spesielle!

I startfasen vil du muligens kjenne en “klump I halsen” når blikkene møtes, og en trang til å bryte øyekontakten. Her må du lære å “face your fears”, og overkomme denne klumpen. Med tiden vil du bli omvendt proporsjonalt flinkere til å holde øyekontakten naturlig, etter hvert som klumpen forsvinner. Hvis den andre personen bryter øyekontakten først, er det den som er mest ukomfortabel, og du således den selvsikre I samtalen. Allerede her utstråler du da høyere sosial verdi og selvtillitt. I riktig stemning vil dette også bygge seksuell spenning!

En tommelfingerregel kan være å hvertfall holde øyekontakt når du snakker til dem, så får du heller la blikket flakke litt når den andre personen prater. På denne måten kan det komme frem som om det den andre personen hadde å si, kanskje ikke var “SÅ” interessant.

Øyekontakt er en vesentlig del av subkommunikasjon (dvs alt annet en det du sier direkte) – sterk øyekontakt viser intensjon og skaper seksuell spenning, samt at du er en selvsikker og uredd mann. Så lenge øyekontakten er til stede, trenger du ikke nødvendigvis si noe hele tiden, og du kan fint også krydre det til med lekenhet og humor.

«Stirrekonkurranse!!! Taper’n kjøper første øl!!»
Og dette kan fint kombineres med litt uskyldig kiling, prikkedøden og vips! så har dere en leken «chick fight» gående.

Øvelse:

skriv ned “ØK” på armen, eller heng en lapp på døra hvor det står “dagens mål: øyekontakt” – da vil fokuset være å jobbe intenst med øyekontakten denne dagen. Dette innebærer på bussen, med forbipasserende, når du prater med ukjente osv.

Lykke til!

-hunkalicious-

hunkalicious@genuine-connections.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 tanker om “Babysteps – et skritt av gangen!”