januar 8, 2010

Babysteps – et skritt av gangen!

Husker for en stund tilbake at jeg spurte en venninne:

«Hvordan kan jeg bli flinkere med jenter?»

Ja, dere gjettet rett. Jeg fikk svaret: «Bare vær deg selv». Den triste sannheten er at jenter flest ikke har peiling på hvordan gutter man skal bli en mer sjarmerende person. Først og fremst må nettopp du være villig til å gjøre noe. Resultatene kommer ikke på løpende bånd. Du må være villig til å ofre tid og krefter, ta ett skritt av gangen og analysere hvilke forbedringsmuligheter du har. Nå som Spar skrev generelt om nyttårsforsetter forrige uke, skal jeg presisere hva jeg mener er en god fremgangsmåte for dere som starter med blanke ark.

Del 1: Snakk med alt og alle.
I den første delen er utfordringen min fra meg til deg til å begynne å snakke med folk over alt. Dette er noe vi har nevnt tidligere, men det kan faktisk ikke presiseres nok. Husker Hjerterknekt fortalte meg en historie under en helgeworkshop vi holdt for en liten stund tilbake om en eldre dame han kom i kontakt med under en innenlands flytur. «Reiser du hjem eller ut?», spurte han høflig, og VIPS hadde han en fantastisk samtale med noen som i utgangspunktet ikke er hans aldersgruppe. Flytiden fløy forbi, og alternativet var å sitte stille og gruble over livets mysterier på egenhånd.

Hvis du synes dette er vanskelig er pensjonister et veldig bra utgangspunkt. De har som regel veldig god tid, er både høflige og mer enn gjerne interessert i å slå av en prat! Se gjerne an situasjonen, men om du for eksempel enten står og venter på bussen sammen med noen, står i kø, er på treningssenteret eller bare tilfeldigvis går ved siden av hverandre er dette gode muligheter til å begynne.

«Men hva skal jeg si?» tenker nok mange. Svaret her er enkelt: Si det første som faller deg inn. «Heihei! Hvordan går det med deg da?» er for eksempel en ypperlig start. Et viktig poeng her er å smile naturlig. Godt humør smitter, og det er  menneskelig å smile tilbake hvis andre gjør det. Prøv deg frem, dette er ingen heksekunst! Utfordringen er bare å bli vandt til å snakke med mennesker over nårsomhelst, hvorsomhelst. På sikt vil du bli en mer åpen person, og det vil for deg være like naturlig å snakke til supermodellen som pensjonisten. Hvorfor? Rett og slett fordi du blir god til å kommunisere.

Øvelse:
Snakk med minst 5 nye mennesker hver dag, og prøv å dra samtalen så langt som mulig. Prøv også å legge merke til kroppspråket til den du prater med!

Del 2: Øyekontakt:
Dette ble nevnt i det første innlegget her på sjekkeskolen, men igjen: øyekontakt er undervurdert!

God øyekontakt er den beste måten å vise selvsikkerhet på, og er noe både gutter og jenter sliter mest med. Holder du øyekontakt lenger enn dem, vil du være den selvsikre I samtalen. Fokuser på øynene til den du prater med, ikke se rundt I luften eller ned I bakken. Ikke blunk unødvendig mye, men ikke stirr den andre personen ihjel heller. Den gylne middelvei er nøkkelordet, det skal være den mest naturlige tingen I verden.

For å bli god på dette, må du øveøveøve. Når du I dagliglivet skal et sted, gå aktivt inn for å søke øyekontakt og å holde den lenger enn den du møter. Dette blir en treningssak som du vil ha god nytte av på natterstid eller når du skal på date. Har dere lagt merke til at det er noe som heter den «pinlige stillheten»? En situasjon hvor begge ser i hver i sin retning i håp om å finne noe å starte en samtale med? Dette er noe veldig mange gjør feil. Stillheten burde heller nytes, og bruk den heller til å legge merke til detaljer ved henne, fordi dette er noe du også fint kan påpeke. Det er da et genuint kompliment, og det er en av mange faktorer som er med på å få jenta til å føle seg spesiell i dine øyne. Jenter ELSKER å føle seg spesielle!

I startfasen vil du muligens kjenne en “klump I halsen” når blikkene møtes, og en trang til å bryte øyekontakten. Her må du lære å “face your fears”, og overkomme denne klumpen. Med tiden vil du bli omvendt proporsjonalt flinkere til å holde øyekontakten naturlig, etter hvert som klumpen forsvinner. Hvis den andre personen bryter øyekontakten først, er det den som er mest ukomfortabel, og du således den selvsikre I samtalen. Allerede her utstråler du da høyere sosial verdi og selvtillitt. I riktig stemning vil dette også bygge seksuell spenning!

En tommelfingerregel kan være å hvertfall holde øyekontakt når du snakker til dem, så får du heller la blikket flakke litt når den andre personen prater. På denne måten kan det komme frem som om det den andre personen hadde å si, kanskje ikke var “SÅ” interessant.

Øyekontakt er en vesentlig del av subkommunikasjon (dvs alt annet en det du sier direkte) – sterk øyekontakt viser intensjon og skaper seksuell spenning, samt at du er en selvsikker og uredd mann. Så lenge øyekontakten er til stede, trenger du ikke nødvendigvis si noe hele tiden, og du kan fint også krydre det til med lekenhet og humor.

«Stirrekonkurranse!!! Taper’n kjøper første øl!!»
Og dette kan fint kombineres med litt uskyldig kiling, prikkedøden og vips! så har dere en leken «chick fight» gående.

Øvelse:

skriv ned “ØK” på armen, eller heng en lapp på døra hvor det står “dagens mål: øyekontakt” – da vil fokuset være å jobbe intenst med øyekontakten denne dagen. Dette innebærer på bussen, med forbipasserende, når du prater med ukjente osv.

Lykke til!

-hunkalicious-

hunkalicious@genuine-connections.com

5 thoughts on “Babysteps – et skritt av gangen!

 1. Hvorfor er det ønskelig at samtalepartneren skal få inntrykk av at dens bidrag til samtalen ikke er «SÅ» interessant?

 2. @Derek: Takk :)

  @Interessert: Av den enkle grunn at du som regel ikke skal være overivrig fra starten av, og da vil hun muligens prøve hardere for å få oppmerksomheten. Veldig mange menn smiler og ler, eller er helt enig i det jenta sier, selv om de egentlig kanskje ikke er det, eller ikke synes det hun sa var morsomt. Ikke vær redd for å skille deg ut, og hvis det jenta sier kjeder deg burde du ikke late som om det er interessant – ta heller lederrollen og styringen i samtalen. Ikke glem at jenter liker uforutsigbarhet!

 3. Men, hvis man da er jente som snakker med gutta? Funker det likt da?

  Jeg er jo jente, og har ingen problemer med å holde øyekontakten med folk, hverken gutter eller jenter, men sliter litt med det ang jenter – de synes ofte at jeg er litt «skummel»…

  No råd?

 4. @Esarmika: Hvordan folk tolker andre er individuelt, så dette vil ikke være en fasit. Men på et grunnleggende og generelt nivå når det gjelder subkommunikasjon vil det utgangspunktvis gjelde både for gutter og for jenter.

  Hvis jeg har forstått deg rett, så sliter du med å holde øyekontakten med andre jenter fordi de synes du er skummel? Du kan fint fortsette å holde øyekontakten, men ikke vær redd for å la deg distrahere eller smile :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *