Anta suksess for å skape suksess.

Anta suksess for å skape suksess.

suksessEt av mantraene vi fremmer på våre workshops er «alltid anta suksess». Dette er noe de fleste mennesker ville tjent på å gjøre mer av, men dessverre holdes mange tilbake av usikkerhet, lite erfaring eller vår alles «kjære» jantelov.

Når du spør om et telefonnummer, inviterer noen med ut, går for det første kysset eller leder vei til et privat nachspiel, vil suksessratioen din alltid være høyere dersom du antar at den du er med kommer til å være med på det du ber om. Om du ikke gjør det vil du, i beste fall, subkommunisere usikkerhet og lav selvtillit og i verste fall kommunisere det direkte, og det er ikke attraktivt.

«Har du kanskje lyst til å finne på noe en dag? En kaffe kanskje? Du må ikke altså…» er ikke sexy. Om du er SÅ usikker når du inviterer noen med deg ut, så vil mange anta at du kommer til å være så usikker under daten også, og det tyder på en klein date.

«Bli med å ta en kaffe på tirsdag, det hadde vært gøy å blitt litt bedre kjent med deg.» er bedre. Her leder vi, det er like mye en oppfordring som det er en invitasjon, og det kommuniserer trygghet og selvtillit.

Og la dette flyte over i alt du gjør, med alle du gjør det med. De som antar suksess opplever også mer suksess, så enkelt er det, og påstanden min backes opp av mye forskning innen både psykologi og sosiologi som viser at god mestringsforventning øker resultater uansett hva man snakker om.

Og om du ikke får det du vil ha? Ingen stor ting. Du trekker på skuldrene, smiler og sier at det er en åpen invitasjon så hun får si i fra når hun ombestemmer seg. Kanskje gjør hun det, kanskje ikke, du har uansett ikke tapt noe for du ville ikke fått et bedre resultat av å ikke invitere.

Et fint eksempel på nettopp dette skjedde forøvrig med en av mine ex-kjærester for en stund siden. Jeg stakk innom henne på jobb en dag og snakket litt med henne, og hun kunne fortelle at hun skulle på date samme kveld. Jeg stusset litt over dette siden jeg visste at hun var veldig interessert i en fyr som bodde i Stockholm, så jeg spurte hva som hadde ledet opp til dette. «Jeg vet ikke,» sa hun, «det var en kunde som har vært innom her litt, han var her for en time siden og spurte når jeg var ferdig på jobb, etter jeg hadde svart sa han bare at han kom innom da så kunne de gå å ta en kaffe sammen etterpå. Og siden jeg ikke hadde noen andre planer for kvelden, og han liksom ikke en gang spurte, han bare fortalte hva vi skulle gjøre, så ble det liksom automatisk en avtale.»

Så vær mer bestemt, anta suksess og ta det som en selvfølge at menneskene du snakker med vil det samme som deg – det kan hende du tar feil et par ganger, men du vil i hvert fall aldri gå glipp av de som faktisk vil det!

 

-Torkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *