Å være seg selv.

”Bare vær deg selv.” Vi har vel alle fått dette rådet av noen ved et eller annet tidspunkt i vårt liv, men hva betyr det?

For mange menn er dette et typisk råd man hører fra venninner, mødre, søstre eller andre kvinnelige birolleinnehavere i våre liv spørsmålet om hvordan man skal sjarmere en jente dukker opp. Den vanlige responsen gutta da gir er noe slikt som ”hvis det hadde funka å være meg selv, så hadde jeg vel ikke vært singel i dag!”

Men hva betyr det når ei jente ber deg om å være deg selv? Hva mener hun egentlig når hun sier det? Mener hun at du skal møte opp på date i din favorittjoggebukse, ubarbert fordi du ikke liker høvelen og med ostepoppånde fordi du foretrekker ostepopp til lunsj fremfor salat? Nei.

Hun mener: FOR GUDS SKYLD IKKE LAT SOM DU ER NOE DU IKKE ER!

Jeg blir frustrert når jeg ser menn som prøver å imponere jenter ved å late som de er, har eller gjør noe som ikke stemmer overens med virkeligheten. De forteller at de driver med ekstremsport, når sannheten er at de har hoppa i strikk en gang på sydenferie. De skryter av sine kulinariske egenskaper fordi jenta nevner at hun liker en mann som kan navigere på kjøkkenet, når sannheten er at de stort sett definerer et herremåltid som to grandiosa og en cola. De skryter på seg egenskaper, personlighetstrekk og ferdigheter som de ikke har fordi de prøver å imponere, fordi de prøver være den fyren de tror jenta vil ha.

Hvor mange jenter der ute har ikke latt seg imponere over den verdensvante fyren som forteller om alle de rette egenskapene og alle de rette ferdighetene på de første datene. Så innleder de et forhold sammen, tiden går, og etter hvert som dagene, ukene og månedene glir forbi kommer sannheten sakte ut i dagens lys. Så slår de opp, og når de blir spurt om hva som skjedde så er alt de kan si ”han var ikke den jeg trodde han var..”

Her er et lite tips til gutta, et tips som burde være overflødig, som burde være så banalt at det var unødvendig og si, men som dessverre ikke er det: Vær deg selv. Vis jenta hvem du virkelig er, ha dine egne meninger og stå for dem – jenter vil ikke ha nikkedukker. Ikke vær redd for at hun skal se dine svakheter – jenter vet at den ufeilbarlige mann ikke finnes (og dessuten er det lite som er så morsomt som å la ei jente som er flink til noe lære deg hvordan det skal gjøres). Og ikke skryt for mye av dine styrker – ingen liker noen som er forelska i seg selv.

Tenk på det på denne måten: Hvordan oppfører du deg rundt dine gode venner? Det er slik du også skal oppføre deg rundt jenter du møter! Du kan selvfølgelig droppe fisekonkurransene og pornostjernediskusjonene, men vis henne din personlighet. Det skjer titt og ofte at jeg tar meg selv i å le av gutter som oppfører seg som en normal person når gutta er til stede, slår vitser, ligger henslengt i sofaen og kommenterer på alt og ingenting. Men så snart en jente kommer inn døra sitter de plutselig skolerett og forsøker imponere.

Ei jente du utvikler et solid forhold til, enten det er eksklusivt eller ikke, vil i de fleste tilfeller bli en av dine beste venner, så hvorfor ikke behandle henne som det? Vis henne alle dine sider; sterke og svake, lyse og mørke, morsomme og dagligdagse. Når du virkelig blir komfortabel med å bare være deg selv rundt jenter, med vil du se at din mor og søster hadde rett likevel.

Jeg ønsker å gi deg en utfordring for den neste uken, selv om Sjekkeskolen offisielt er over:

De neste gangene du henger med deres kompiser, legg merke til hvilke samtaleemner som dukker opp, hvordan du forholder deg til samtalen og ikke minst hvordan du snakker. Så, når du snakker med en jente, forsøk å bringe opp de samme samtalene*, komme med de samme innspillene, ha den samme holdningen og snakk på samme måte.

Dersom dette får deg til å føle deg ukomfortabel har du en del å jobbe med på å være deg selv!

Lykke til! Vi snakkes snart!

-Hjerter-

* Her snakker vi selvfølgelig generelle samtaleemner som vil være interessant for jentene du snakker med, detaljdiskutering om Rosenborgs siste kamp, hestekreftene i den nye Audien eller koden du plagdes med når du bygget din siste webside er kanskje ikke typiske samtaleemner man drar opp i slike samtaler uansett ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 tanker om “Å være seg selv.”