5 Tips til Nettdating.

tips for nettdatingNoen av dere så kanskje artikkelen i Dagbladets magasinbilag i går angående tips til nettsjekking. Jeg må innrømme at jeg ikke rakk (ok.. orket) å lese hele greia i detalj, men jeg leste nok til å innse at folkene som sto bak de rådene neppe kan ha spesielt mye personlig erfaring med nettsjekking. Noen av rådene var bra, andre var helt på jordet.

Spørreundersøkelser, synsing og psykologiske diskusjoner kan komme frem til nyttige ting de, men hvor godt noe funker i virkeligheten vet man egentlig ikke før det har blitt testet, testet på nytt, og testet enda en gang – av flere forskjellige personer.

Det har vi i Genuine Connections gjort både blant instruktørene, tidligere studenter, og kunder av våre nettdatingpakker, og sammenlagt har jeg registrert et tresifret antall møter gjort over nett gjennom vår metode – og det er bare de jeg har orket å registrere!

Så.. Basert på virkelig praksis presenterer jeg i dag fem av de viktigste tipsene til suksess innen nettsjekking:

 1. Bilder er prioritet nummer en.
  Dagbladet påsto at det var lurt å bruke bilder som kanskje ikke var dine beste bilder, fordi det alltid var fint med en positiv overraskelse når man møtte den andre og så at den så enda bedre ut i virkeligheten enn på bildene sine.. Problemet med dette er selvsagt at med dårlige bilder av deg selv vil du også få svært få (om noen) møter!Profilbildet ditt trenger ikke nødvendigvis være det aller beste bildet du har av deg selv, men det må vekke nysgjerrighet nok til at de besøkende har lyst til å ta en nærmere titt på dine andre bilder – og på disse bildene burde du se så (objektivt) bra ut som mulig. Vi snakker ikke heavy retusjering og manipulering av bildene, vi snakker bare bilder som viser deg fra din beste side. Når du møter noen i virkeligheten er det måten de føler seg når de er rundt deg, og opplevelsene dere skaper sammen som betyr mest – ikke om du hadde bilder som ikke viste at du var litt tynn i håret på toppen.
 2. Profilteksten skal engasjere.
  «Det er jo litt vanskelig å beskrive seg selv.. Men jeg liker jo å treffe venner og ha det gøy da!» – Ja… Hvem gjør vel ikke det?At profilteksten din er underholdende og engasjerende er mye viktigere enn at den forteller hva du liker å gjøre etter jobb. Dette er et perfekt sted å vise personligheten din på. Faktalister og oppramsning av generisk informasjon som ville passet like godt på kompisen din som på deg er uinteressant. Om du får leseren din til å smile, eller til og med le, ved å lese teksten din skiller du deg ut fra 95% av de andre der ute. Legg ned litt tid i dette, og sørg for å ha en tekst som raskt fanger oppmerksomheten til dine besøkende, og holder på den til siste linje.
 3. Meldingene må være originale.
  «Hei, hva skjer a?» – KJEDELIG! Vær original når du tar kontakt med andre. Ta en titt på profilen deres og finn et godt samtaleemne eller spørsmål, men husk at den første tingen du ser som du kan snakke om er også den første tingen alle andre ser – prøv å finne noe mer originalt.Om profilteksten eller bildene til vedkommende ikke er spesielt inspirerende finnes det selvsagt også andre muligheter. Ta kontakt med noe uventet, noe morsomt eller noe helt utenom det vanlige. Jobben til den første meldingen er kun å få samtalen i gang, så snart du har fått et svar har du mye å spille på videre for å starte en god samtale som kan lede til noe mer.
 4. Flytt samtalen raskt videre.
  Å sende meldinger/brev over en nettdatingside i flere dager blir raskt kjedelig og lite spennende. Når du snakker med noen som er online samtidig som deg er det ofte lurt å raskt flytte samtalen videre til noe som går litt mer i real time. Facebookchat, msn eller til og med telefon burde komme rimelig raskt etter man har etablert en god samtale på nett. Ikke nøl eller vent for lenge, the early bird gets the worm.
 5. Ta raskt initiativ til å møtes på et ufarlig sted.
  Ikke vent for lenge med å sette opp et møte i den virkelige verden, men sørg gjerne for at det første møtet føles trygt. Å få noen rett hjem til deg for en filmkveld etter en times prating på nett er ikke alltid så lett, da er det som regel tryggere å møtes for en kaffe på et kjøpesenter eller en travel kafe på dagtid.Ta initiativet og driv interaksjonen fremover. Om du ikke går fremover går du baklengs, det finnes ikke noe som heter å stå stille i nettdatingens verden.

 

Sånn, med de fem tipsene (og litt kreativitet fra din side) burde du være godt rustet til å lykkes med nettdatingen. Hvem av våre lesere klarer å skaffe seg en valentines date via nettet? Ekstra premie til den første som lykkes og dokumenterer det med et bilde av måltidet/drikken på e-post til hjerterknekt@gmail.com! ;)

Hva er dine beste tips for nettdating?

 

-Torkel-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 tanker om “5 Tips til Nettdating.”