30 Dager: Dag 5

Strekk bort stress og anspenthet, og vekk kroppen din.
Reis deg opp, strekk på armer, ben, rygg og nakke. Sørg for at du får blodomløpet ordentlig i gang og får løst opp i leddene dine. Gjenta dette minst en gang mer time når du sitter foran PC/TV eller lignende. Lag/skriv så noe du kan plassere ved sengen din for å minne deg på å strekke ut og røre på kroppen umiddelbart etter du står opp om morgenen, hver dag for resten av dette programmet. Du vil raskt se at dette hjelper deg våkne raskere, og føle deg mer opplagt gjennom dagen din.

10 thoughts on “30 Dager: Dag 5

 1. Høres bra ut! Har lagt påminnelse ved sengen og jobber det inn som en vane til å gjøre det hver time når jeg sitter i ro :)

 2. God morgen godtfolk,

  Min påminnelse er et håndkle på baderomsdøren. God idé når jeg tilbringer mange timer i fly og!

  Funfact; jeg jobber i SørKorea, på verdens største skipsverft. Hyundai heavy industries. Her jobber om lag 30000 mennesker, og hver morgen har de Mårragym! Dvs 15 minutter enkle tøye og bøye øvelser. Fascinerende å se hundrevis av folk stå på rekke og rad utenfor kontorene/verkstedene sine å gjøre dette. (De har forøvrig TaeKwon Do i grunnskolen, og ca hver 10 ende koreaner har svart belte i denne sporten, men dette var en avsporing)

  Her har nok stive Ola Nordmann fra pottit-Norge noe og lære :)

  Ha ein fin ein, folkens :)

 3. Denne utfører jeg stadig vekk på jobben! :)
  Men det er vel også mye fordi jeg er ganske trøtt på jobben, og ofte blir det mye sitting, i alle fall i det siste.
  Dessverre hjelper det nok ikke så mye for meg til å våkne, siden jeg sliter med det, men jeg strekker meg alltid og dusjer etter jeg våkner.
  Kjører også motorsykkel, og sliter litt med ryggen, så dette er ganske rutine!

  Godt å se man gjøre noe riktig! :) Men kan vel alltids prøve litt oftere!

  1. Om du plages med rygg er trening generelt sett riktig, både av rygg (problemområdet) og det antagonistiske området, altså mage og bryst. Så både regelmessig og riktig trening og jevnlig strekking er nok viktig her ja :)

 4. Har et bilde av min framtidsplan/mål ved sengekanten som skal minne meg på å gjøre det beste ut av dagen, inkludert en god start. Også viktig å innta vann med en gang man står opp, kroppen mister mye væske i løpet av natta !

  1. Absolutt, en halv liter vann burde inntas. Og å spise en god og sunn frokost er også viktig. For de kaffe-avhengige, så kan det også nevnes at et grønt eple om morgenen vekker folk opp mye mer enn en kopp kaffe – sunnere er det også :)

 5. Okay, da blir det å strekke ut mer enn det jeg gjør til vanlig fremover!
  Lagde en lapp med «stretch» og plasserte den ved senga.

  Noen som har tips på å huske å strekke ut minst en gang per time – i innkjøringsfasen?
  Vet det finnes apps til Mac, men har ikke testa ut.

  Har jo en nedteller, men det er vanskelig å huske å sette den på hver time.

  1. Tja, det er jo mulig å bare sette på alarm på telefonen hver time, ellers vet jeg ikke. Men det finnes helt sikkert noen apps for slikt også skulle man tro? Om ikke så har du en businesside der ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: