30 Dager: Dag 25

Identifiser et område/en arena i livet ditt som du er ukomfortabel i, og skriv ned hvordan du kan gå frem for å forbedre dette.
Om nødvendig kan du gjerne søke hjelp fra mennesker rundt deg (eller kanskje en coach) for å gjøre dette.

5 thoughts on “30 Dager: Dag 25

 1. Hei folkens,

  Jeg trenger å bli bedre på å si ifra om diverse ting. Ting jeg reagerer negativt på, irriterer meg over, eller føler er urettferdig overfor meg. Dette kan være litt ekkelt, og noen ganger kommer jeg til kort (vet ikke hva jeg skal/bør si osv). Tenker som så at dette har rot i at jeg er redd for å såre noen eller «si noe galt».

  Men en stemme inni meg sier at jeg burde igrunnen si ifra. Og jeg er enig! Jeg bør ha såpass respekt for megselv at jeg kan si ifra med en gang jeg mener noe er galt. På en best mulig måte såklart.

  Så planen er fremover å lytte til megselv. Føles noe galt, identifisere hva det er, og si ifra. På best mulig måte.

  Videre vil jeg bli flinkere til å ta opp tråden i en diskusjon dersom svaret kommer en stund etter. De fleste har vel opplevd å komme frem til det perfekte svaret lenge etterpå?!?

  Her mottas tips med takk :-)

  Og ein finfin dag til dere alle.

  -D

  1. Dette er en bra målsetting. Husk at det IKKE er din jobb å gjøre andre komfortable. Om noe må tas opp fordi det er nødvendig (enten det handler om deg eller andre) er det din plikt som Mann (legg merke til stor M) å ta dette opp :)

   Når det gjelder spørsmålet ditt, så er det ofte greit å gi slipp på diskusjoner etter de er ferdige – selv om man kommer opp med det perfekte comebacket. MEN dersom det du kommer på i etterkant påvirker selve saken som du ikke følte ble løst slik det ville vært best, så er det selvsagt greit å ta dette opp med vedkommende i etterkant. Et enkelt «du, jeg har tenkt litt på det vi snakket om angående .» Bare sørg for at når du gjør det så er det fordi at du skal sørge for at denne saken ikke blir et problem i fremtiden, IKKE fordi du skal «vinne» diskusjonen ;)

 2. Henger noe etter, etter litt sykdom og borte-tid, men bedre sent enn aldri!
  Jeg vil ikke si jeg er direkte ukomfortabel i noe område jeg føler jeg trenger å være komfortabel. Men allikevel ser jeg hvordan jeg kanskje bør bli mer komfortabel med å være med ut på byen og på «fylla», siden alt for stor andel av vennene mine er det. Personlig har jeg lite til overs for å drikke seg hengedrita og spy og bli dårlig og slåss og kaste bort tusenvis av kroner på både overprisa alkohol og taxiregninger.

  MEN! Jeg innser at jeg kanskje må gi etter for utviklinga, da jeg er jævlig glad i å sosialisere, og det viser seg å være mye enklere når man er bedugget.

  Jeg skal begynne å prioritere sånne fester over andre ting, selvfølgelig dog bare i helgene! Men isteden for noe jeg burde ha gjort, som jeg føler jeg har mest tid til i helga, som å polere bil eller rydde eller hva det måtte være – heller omrokkere og reservere helga til moro og sosialt.
  Engajsementet er kanskje 100% på topp, så vurderinga om noen timer coaching for å kartlegge meg selv er sterkt vurdert, og kommer nok til å bli gjennomført. Det er alltid godt med en tredjepersons vurdering av en selv, så en vet hvor en virkelig er! Skal ikke alltid stole på seg heller ;)

  1. Å prioritere helga til moro og sosialt er en bra ting, men ikke føl at du MÅ drikke for å gjøre det. Jeg går ofte ut edru sammen med venner som drikker, og selv om de kanskje vil «klage» litt de første gangene så vil du se at de raskt slutter når de blir vant med det – og når de ser at du likevel oppfører deg sosialt og er der for å ha det gøy.

   Å gå ut edru vil også gi en enormt mye bedre fremgang dersom du bruker tiden til å trene på sosiale ferdigheter (skape venner, flørte, sjekke). Sjekking på fylla lærer man nesten ingenting av (hvor mye detaljer husker man egentlig dagen derpå?) så det er mye bedre å holde alkoholforbruket så lavt som mulig om det er et mål, og om du ikke har noe behov for akkurat sjekkinga, så går det likevel an å ha det like gøy edru som full – man må bare bli vant til det :)

 3. Kan skyte inn at en annen fin ting med netttopp det, er at jeg får brukt ettermiddagene(kveldene) i ukedagene til noe mer produktivt! :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: