30 Dager: Dag 21

Fortell en dårlig vits til noen du ikke ellers ville snakket så mye med.
Ikke fordi du skal være morsom, men fordi du skal ha det morsomt. Fortell vitsen for din egen skyld, for å se reaksjonen du får fra den som lytter og kanskje også for å pushe dine egne komfortsoner litt. Det virker kanskje som en veldig liten ting, men når vi lærer oss å ha det gøy for vår egen del vil vi raskt oppleve at andre begynner å ha det mye mer gøy sammen med oss.

7 thoughts on “30 Dager: Dag 21

 1. Faen T… Denne lagde du bare på drit!

  Kort historie lang… jeg fortalte en elendig vits i en liten forsamling kollegaer (1 jeg kjenner godt nok, og to jeg sjelden snakker med). «Har dere hørt om tomaten som gikk over en vei?» ….. Stillhet …. «og så bannan» …. pinlig stillhet …. Denne kan være gøy etter tretti pils, om man snakker østlandsk.

  Så nå har jeg blitt «han rare» :P

  Anyway. Nå har det gått ca 10 minutter, og resten av kvelden befinner jeg meg i et nabolag hvor språkbarrieren er særdeles høy. Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg mest sansynlig blitt irritert på megselv for at jeg lot være…

  Selvsagt kunne jeg prøvd å engasjere meg med en tilfeldig koreaner i nabolaget, men…. Tja… Tror jeg spiller «sosiale antenner» kortet mitt der.

  Faen T….. he he

  ~Han rare.

  1. Men det viktige her er om du klarte å ha det gøy med å lage den pinlige stillheten? :)

   Som det står i oppgaveteksten så er det viktige med å fortelle en vits ikke at alle må le, men at en selv har det gøy. Når du med vilje forteller en dårlig vits som får en dårlig mottakelse, så kan du kose deg med at den hadde den ønskede effekten (den pinlige stillheten) og så le over det faktum at du nettopp fikk en hel gruppe mennesker til å reagere akkurat slik du «ville».

   Når vi er vant til å ikke bry oss så mye om hva de rundt oss tenker om det vi sier og gjør, så har vi det mye morsommere selv, vi signaliserer mer selvtillit, og ikke minst så får vi et helt nytt nivå av sosial kontroll. Så fortsett å gjør denne oppgaven du, og ikke bry deg om det dersom du blir «han rare» innimellom, det er bare gøy ;)

   1. Ja, litt uvant. Jeg er vant med å si rare ting å komme unna med det. Det var bare ukjent territorium for meg å dra en dårlig vits sånn utav det blå. Regner med følelsen sitter kun hos meg ;) Tenker som så, at man kan komme unna med å si ganske mye drøyt/rart/sprøtt/gøy/uventa, så lenge du kjører det lekne smilet rett i etterkant.

    En kompis er ekspert på dette. Da dreier det seg om hva han kan finne på å si til damer. Drøye seksuelle hentydninger, selv så andre hører det. Likevel har fyren bare et sånt blikk og smil som gjør det morsomt. Han dro endel damer, og vi har hatt noen runder på dette tidligere. Hvordan og hvorfor folk reagerer som de gjør osv!

    Det du sier om sosial kontroll! Like it! Jeg fortsetter.

    Rar = bra. :-)

    1. Jepp, det som avgjør om du slipper unna med det eller ikke er hvordan du selv forholder deg til det. Når du (virkelig) synes noe er morsomt eller ingen big deal, så vil de rundt deg synes det samme :)

 2. Jeg passer alltid på å prøve more meg selv. Husker ikke hvor eller hvordan jeg fant det ut, men det var for en del år tilbake. Kanskje 4. Hvor jeg innså at jeg må slutte å tenke så mye på å tilfredsstille andres humor, og rett og slett bare ha det gøy selv! Gjerne på bekostning av andre, men da helst i den forstand at de også ser humoren i det. Jeg drar alltid opp litt selvironi for å være tydelig på at det er bare tøys, og jeg ikke prøver å håne noen!

  Men dette fungerer veldig bra. Har jeg det bra selv, kommer jeg gjerne i «good-mood» og da går som regel samtaler og humor rasende enkelt! Idag funka veldig bra, og jeg brydde meg ikke om de andre rundt, når jeg snakka til venninna mi. Fungerer veldig fint. Akkurat å dra en tilfeldig vits funker ikke så bra for min del, for jeg kan egentlig igjen vitser, og har ikke fokus lenge nok til å klare å huske en hel vits. Hehe. Men en FLEIP er ikke noe problem!

  Jeg tør påstå jeg allikevel er innafor på oppgaven, håper jeg ! :)

 3. Og ja, Daniel! Du må lære deg å se humoren i pinlig stillhet. Jeg syns det er herlig moro. Da smeller du på med en ice breaker. «Ingen her som føler det er pinelig stillhet nå, vel?», «hvis alle kan være litt stille her, så jeg høre meg selv puste, så hadde det vært veldig fint!», «blir’e mer bråk her nå så tror jeg jaggu jeg må hjem og hente øreproppa!».
  Det funker i alle fall for meg! Høres teit ut når jeg skriver det nå, men det pleier å ha suksess og få folk til å le, også er vi på’n igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: