30 Dager: Dag 19

Rydd i klesskapet ditt, gi alt du ikke bruker / som er gammelt og slitt, til Fretex eller lignende, og planlegg å erstatte det med nye klær som du ser og føler deg bra i.
Denne slår to fluer med en sten. Du kan både gjøre noe bra for andre ved å donere dine gamle klær, og samtidig sørge for at du tar deg bedre ut i klær du virkelig føler deg bra i. Begge disse vil gi både økt selvfølelse og økt selvtillit.

8 thoughts on “30 Dager: Dag 19

 1. God morgen Norge,

  Ligger 7 timer foran, og bare venter på nye utfordringer som skal komme hver morgen 0700 norsk tid ;-)

  Jeg gjør det hele tiden. I hjembyen min ga jeg bort klær til gatepresten som driver et senter for de mindre heldige i samfunnet. Både klær og annet stæsj jeg ikke bruker (har en oppfatning av at jeg ikke bør eie for mye ting. Man kan fort ende opp med at tinga eier deg)

  Jeg har og vært på ferie nettopp, og da ble garderoben oppgradert. Kofferten jeg måtte kjøpe ekstra til nytt tøy blir brukt å fylle opp med det jeg ikke bruker, som går videre til andre :-) pga flytting kvittet jeg meg og med endel pynte greier.

  Alt skal sirkulere :-)

  Funker som bare det!

  Ha en flott dag, dere hjemme i Norge

  ~D

 2. Kommer i puljer at jeg føler jeg trenger å gjøre dette! Har hatt ønske en stund om noe klær, men etter restskatten og diverse har jeg sliti litt. Men nå som økonomien begynner å nærme seg normal er det vel fare for litt mer handling :) Også «arvet» en dress og smoking i løpet av siste halve året! Det er litt ålræit, elsker å gå med dress!
  Kastinga er litt dilemma, for jeg satser egentlig på å gro ned i størrelsen til de mindre klærna, så de har jeg ikke kasta, hehe.. Spørs når jeg kommer dit! Men skal dit! Og de er stadig til motivasjon når jeg tar på meg en for liten en, og tenker «faen, nå må du skjerpe deg.. Denna passa jo for noen år sida».

  MEN! Når jeg kommer ned i den størrelsen skal alle «telt»-klærna til Fretex ;) Kanskje de bygger nettopp telt av de! Hoho.
  Et par tskjorter går nok som kluter i garasjen og dog. Gjenbruk er velbruk, sa folk!

  1. Det er flott med mål om å komme inn i klær man liker, men ikke la dette være en unnskyldning for å ikke kaste unna noe av det du har liggende. Det er helt sikkert noen av de klærne som passa for noen år siden som du ikke nødvendigvis ville tatt deg bra ut i nå, selv om de hadde passet. Og sikkert noen av de klærne du bruker nå som du strengt tatt ikke burde bruke så ofte. Vær litt streng med deg selv og kvitt deg med noen av disse, det er både en øvelse i å løsrive seg fra «det gamle» og å pushe seg selv til å oppgradere garderoben til ting som er mer moderne og ser bra ut.

   Og jeg ser argumentet om dårlig råd, men du trenger ikke kvitte deg med ALT du har, bare det som tar opp unødig plass. Og det er mye kule klær på salg hos H&M og lignende hele tida ;)

   1. Nå snakker vi -4000 på konto fattig i det siste ;)
    Men joda! Har såklart kastet alt av klær som ikke passa og ikke var spesielt kule! Tok bare vare på de tskjortene jeg liker egentlig!
    Bør nok kaste litt mer idag!

     1. Halv søppelsekk til fretex og en stor bærepose til søpla!
      Har litt lyst å gi noe av det til tiggere, men her i området så er det bare penge-griske møkkatiggere som blir henta i mercedeser og BMWer.. (Japp, jeg jobber ved siden av det, så ser det hver dag)… Men men, klærna kommer nok fram via Fretex i det minste! Visste forresten ikke det; men Fretex tar også i mot alt fra nips til møbler!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: