30 Dager: Dag 17

Spør noen du kjenner om hjelp til å oppnå noe, eller løse et problem du har tenkt mye på.
Det finnes ingen problemer som ingen andre har hatt før. Snakk med dine venner, eller kontakt en coach eller en terapeut, og presenter saken, be så om råd og hjelp til hvordan du kan gå frem for å gjennomføre dette – og start med en gang uansett hvor slitsomt eller skummelt det kan virke.

4 thoughts on “30 Dager: Dag 17

 1. Heisann folkens, og god ny uke!

  Her måtte man tenke litt. Er fersk fra tlf med en god kompis ang mitt «problem» (ikke alkohol). Innrømme svakheter er det vel ingen som liker, men viktig å ta tak i. Vi pratet en god stund om min greie. Vet ikke helt hvor nyttig det var, men vi har avtalt å snakkes mer om det. Dette er noe han selv har vært gjennom, og stadig jobber med! Lar samtalen «jobbe» litt. Nå venter mange timer på nye fly, så her blir det nok tid å tenke :-)

  Jeg vil dele en ting for å sette ting i perspektiv. Ringte en kompis/kollega tidligere idag. Har ikke pratet med han på lenge, og fyren er sjukemeldt på ubestemt tid pga en mest sansynlig uhelbredelig svulst i hjernen! Makan for godt humør, tross alt! For å sitere «prognosen ser helt jævlig ut, jeg har fått 3-6 mnd igjen, men driiit i det da, Daniel. Jeg skal kose meg!! Nå har jeg begynt å lese til flylappen, og prognoser har tatt feil før»

  Da virket mine «problemer» relativt små i forhold.

  Leva livet, og god mandag folkens :-)

  ~D

  1. Det er en trist, men fin historie om han kompisen din. Jeg har selv snakket med flere mennesker som har vært i lignende situasjoner før, og det er fantastisk å se hvordan de som i utgangspunktet er positive mennesker fokuserer på ting. Det har i hvert fall lært meg at det er *ingenting* som kan ta fra deg livsgleden din om du jobber med de rette holdningene! :)

 2. Hørtes ut som en likanes kar, Daniel!

  Hmm.. Jeg tror jeg er alt for heldig. Har ingen problemer jeg kan komme på, utenom en sykdom. Og skal prøve no ny medisin nå på onsdag, og han spesialisten hjelper meg jo såklart, han får jo penger for det! Men utenom det vet jeg virkelig ikke :/ jeg har da tydd til sjekkeskole-bloggen, Torkel? :)
  Også har jeg litt vondt i ryggen om dagen, så kan booke meg en time i morgen da!

  Jeg har for lite problemer! Luksusproblem.. I alle fall problemer som andre har mulighet til å hjelpe til med. Hehe.

  Om jeg klarer å få et normalt liv så skal jeg slenge noen kroner på coaching av deg, Torkel! (Couching er forresten et morsomt ord, ikke skrivefeil)

  1. Luksusproblemer er problemer de også, det er viktig å ikke diskriminere ;)

   Men jeg skjønner, det er ikke alltid man føler man har ting som trenger å jobbes med (hvor man trenger hjelp fra andre), og slike perioder er fantastiske. Det viktige er bare å ikke se seg blind på dem, slik at når noe først dukker opp, så er man både klar og villig til å skaffe seg hjelp for å håndtere dem :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: