november 25, 2011

3 Tips til Invitasjonen

invitere til dateÅ gi ut en invitasjon er en liten kunst i seg selv, og noe veldig mange feiler på. I denne lille artikkelen skal jeg dele mine tre mest verdifulle tips med deg slik at du kan sørge for å heve andelen ja du får på dine invitasjoner kraftig!

Vær konkret.

Har du noen gang forsøkt å invitere noen ut og sagt noe i retning av, ”kanskje vi skulle finne på noe sammen en dag? Hva har du lyst til å gjøre?” Dersom svaret ditt er ja vil jeg at du skal ta nærmeste linjal og gi deg selv et kjapt rapp over fingrene. Jo da, det er en veldig safe måte å sjekke om jenta/gutten har lyst til å treffe deg på, men det sender også et veldig usikkert signal.

Når du inviterer noen med på noe er det viktig at du er konkret og klar på hva du ønsker å gjøre, når du ønsker å gjøre det, og hvor det skal gjøres. Ikke spør om hun ønsker å være med på noe, foreslå at dere gjør det! Unngå å gi invitasjoner som ikke inneholder minst to av disse tre elementene. ”Hey, hva gjør du på torsdagen? Kom på filmkveld hos meg, så kan vi spise popcorn og bli litt bedre kjent!” Tid. Sted. Aktivitet. Så enkelt er det!

 

Ikke trekk tilbake invitasjoner.

Når du går rett på sak og setter en tid for en aktivitet vil du innimellom oppleve at dette krasjer med andre forpliktelser hos den du inviterer, eller at vedkommende rett og slett takker nei. I så tilfelle er det kritisk at du ikke trekker tilbake invitasjonen. En avvisning er bare en avvisning om du lar den være det. Når jeg får et nei på en invitasjon, enten det er med en legitim grunn, ei oppdikta unnskyldning eller et flatt ut ”nei takk”, svarer jeg alltid noe i retning av: ”Jeg skjønner.. Men det er en åpen invitasjon, så bare si i fra når du ombestemmer deg/har tid, så finner vi et tidspunkt som passer for begge.” Du vil bli overrasket over hvor mange som tar deg opp på disse invitasjonene ved senere tidspunkt.

Forresten.. Om det bare ikke passer fordi det krasjer med andre forpliktelser spør jeg enkelt og greit hvilken dag som passer for henne, og sjekker det så opp mot min egen timeplan, det er ingen grunn til å gjøre det mer tungvint enn som så.

 

Ikke ta avfeininger som avvisning.

Innimellom vil du få unnvikende svar på dine invitasjoner. Dette er svarene som ikke er et direkte nei, men som høres ut som en avvisning fordi de inneholder grunner til at det ikke passer. Disse er ikke nødvendigvis noe du burde ta hensyn til. Ofte får du disse fordi vedkommende rett og slett er litt nervøs for å møte deg! Da kan du enkelt og greit avfeie deres unnskyldninger og gi dem en åpen invitasjon som du ikke gir deg på. Det følgende er ord-for-ord tekstmeldinger jeg utvekslet med en jente på et opphold jeg hadde i Las Vegas for en stund tilbake siden, og som jeg skrev ned da rett og slett fordi det er et perfekt eksempel på akkurat dette:

”How did things go last night? And what are you up to today?” Jeg sendte melding for å finne ut om hun fremdeles var singel, eller om hennes kompis hadde fått fingeren ut kvelden før.
”I think he and i ALMOST kissed… again. He is so silly. I have some work tonight and then maybe the party again.” Hun var singel, og jeg hadde lyst til å møte henne.
”Almost doesn’t count, he must be an idiot :) You should come hang out with me in stead, I’m in town til Monday and I’d love your company.”
”LOL. It’s becoming needlessly complicated! I have to work tonight and then I leave in the morning. Would love to hang out but too…distracted.”
“I understand.. But come hang out with me tonight, I’d kick myself all the way home to Norway if I didn’t at least steal one little kiss from you before I left:)” Legg merke til hvordan jeg avfeier grunnene hennes til å ikke komme. Og at hun fremdeles ikke har sagt ordet nei.
“LOL… you’re funny. I would definetly go for you under different circumstances. I have to go to a party for work…”
“I’ll probably be at the fetishparty all night.. Let me know when you grow tired of work and want to come join me :) It would be sad to wait 6 months to see u again!”

Svaret fikk jeg 8 timer senere når hun lurte på hvilken etasje festen var i. Dette var to år siden, og nå gleder jeg meg til å treffe henne på nytt når jeg skal til Las Vegas neste gang nå i Januar :)

Lykke til!

12 thoughts on “3 Tips til Invitasjonen

 1. Fint innlegg :D, dette er noe som må jobbes med kjenner jeg. Å være pågående er noe som ikke faller lett for mange, meg inkludert!

  Leser bloggen deres hver fredag, håper dere fortsetter!

 2. Ikke vær pågående, vær bestemt og tydelig.

  Pågående antyder at du ikke gir deg og begynner å mase, dette handler mer om å vite hva du vil ha og ikke være redd for å verbalisere det tydelig til jenta. Det handler om å ta ledelsen, og la jenta være med deg på eventyr. Om du ser det på den måten vil det være lettere å gjøre for de av oss som foretrekker å være respektfulle ovenfor jentene vi liker :)

  Og ja, vi vil ikke bare fortsette, men vi har store planer om spennende endringer for å gjøre bloggen enda bedre for alle våre lesere, så stay tuned – snart vil det skje spennende ting! ;)

 3. Desto bedre! selve ordet pågående og måten du beskrev det på der, er noe av det som gjør at jeg ofte tolker åpne svar som nei fordi jeg ikke vil virke masete. Men det du sa der skal jeg definitvt skrive ned bak øret :D

 4. Bra inlegg! Litt synd (vondt) at stållinjalen var den som lå nærmest….
  Jeg lover at jeg skal være tydelig og bestemt i kvell…. :D
  Gleder meg forresten til konkurransen ;)

 5. Herlig!

  Og du ligger forøvrig ganske greit til i konkurransen allerede du egentlig, har litt mer trening enn en del av våre andre lesere kan man si.. ;)

  Regner med lansering i løpet av neste uke!

 6. Har utrolig opplevelser.

  Kvelden starter med at jeg starter en samtale bare for å komme igang, og den går som smurt, merker hu er litt into it, men jeg var ikke helt gira på hu. morsomt anyways:)

  Deretter har jeg en litt sånn periode med kjedsomhet og litt noia for å snakke med folk.

  Så kommer jeg ut av det og kommer i snakk med ei herlig jente. Det går bra og rett før jeg skal gå for kysset, dukker noen gamle venner av meg opp som bare flater meg helt ut og jeg må snkake med de, og sier bare sorry til jenta men at dette var viktig.

  Etter dette på vei hjem så møter ejg på hu ut av utestedet og sier; du hei sorry for det men jeg måtte snakke med de og bla bla, vil gjerne bli her å prate mer, men det blir bare feil akkurat nå.

  Hun sier; no problem, du er skikkelig ekte, det er ikke ofte man møter folk som deg osv osv. Jeg sier noe litt lignende.. også sier hun: Ta fram mobilen din, tar den og skriver inn navnet sitt på et notat og sier; add meg på face.

  Så nå er det invitasjonen som skal leveres. ser ikke på dette som noe stort problem, for det kan jeg faktisk xD

 7. Herlige greier KAB, da er det bare å kjøre på!

  Når det gjelder venner som kommer mens man er i samtale med noen er det aldri verre enn at man prioriterer. Om man velger at man har mer lyst/behov å snakke med sine venner så gjør man det, men om man har mer lyst til å fortsette å snakke med jenta så hilser man høflig på sine venner men gjør det klart at man heller kommer bort senere.

  Bra jobba! :)

 8. Hvordan forholder du deg til manglende svar på en konkret invitasjon Torkel? Følger du opp noe mer da, eller betrakter du det som en klar mangel på interesse?

 9. Mener du nå jenter som rett og slett ikke svarer noe som helst på en invitasjon? Det skjer særdeles sjelden, med mindre du sender inviten på sms (ikke anbefalt), om du snakker med henne verbalt får du alltid et svar. Ja, nei eller noe unnvikende. Og alle de har vi vel dekket her.

  Men OM du er i en situasjon hvor hun ikke svarer, så behandler jeg det på samme måte som jeg behandler et unnvikende svar. Jeg venter til etter tidspunktet invitasjonen min skulle finne sted, og så inviterer jeg på nytt (samtidig har jeg gjerne bygget mer rapport/spenning i mellomtida).

 10. Mente jenter som ikke svarer noe på en invitasjon ja. Interessant at du sier at det ikke er å anbefale å sende invite på sms, det var nemlig tilfelle her :) Hva er grunnen til at dette ikke er å anbefale?

  Tilfellet her var en jente jeg traff litt randomly på byen i går, jeg flørtet litt med henne mens en annen kar flørtet litt med venninna hennes, og det var ålreit stemning. Men venninna til henne som jeg snakket med var ganske full, så de hadde blitt enig om at hun jeg snakket med skulle ta henne med hjem og legge henne. Hun avsluttet med å si at jeg hadde jo nr hennes så jeg fikk høre fra meg før de gikk fra utestedet. Derfor jeg stusset litt på manglende respons i dag.

  Takker for god tilbakemelding :)

 11. Når du sender en invite på sms gir du jenta all verdens tid til å la en eventuell tvil hun har om deg eller dere vokse. En jente som får en invitasjon på sms setter seg ned og tenker seg om, og med mindre hun er veldig sikker på at hun er interessert i deg og at daten kommer til å bli bra, er det veldig raskt for henne å ikke svare eller gi deg en dårlig unnskyldning for hvorfor hun ikke kan være med.

  Når du spør henne, verbalt, så må hun ta en avgjørelse med en gang, samtidig som hun er i en mer emosjonell (og derfor gjerne spontan) tilstand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *